nb1.hu

DVTK-PAFC: Mindkét csapat az ultrákat tapsolta

Miskolc – Szivics szerint tanulságos volt a felcsútiak győzelme. FRISSÍTVE

A válogatott játéknapja miatt elrendelt NB I-es szünetet egymás elleni edzőmérkőzéssel használta ki a DVTK és a PAFC. Miután erre a találkozóra szurkolói kártya nélkül is lehetett jegyet váltani, nem szimpla felkészülési meccshez méltó hangulat fogadta a csapatokat a Diósgyőri Stadion centerpályáján. A klub hivatalos Twitter-csatornája szerint szépen megteltek a megnyitott szektorok – az 1500 fős nézőszámot manapság több csapat elfogadná bajnokin is –, előkerültek a drapériák, amikor pedig „megdörrent az ultraszektor”, „nem edzőmeccshez mért volt a hangulat”.

 

Fotó: nb1.hu/archív

 

A Szivics-tanítványok sok helyzete ellenére, a felcsúti vendégek Szakály Dénes kontratámadás végén lőtt góljával nyertek 1-0-ra (november végén, az OTP Bank Liga 16. fordulójában, hazai pályán is 1-0-ra nyert a DVTK ellen Benczés Miklós csapata; a júliusi nyitókörben, Miskolcon ugyanakkor 2-1-re a borsodiak győztek). A lefújás után mindkét csapat megtapsolta a mérkőzést végigszurkoló ultrákat, akik az „Érik a szőlő”-koreográfia, illetve az „Amíg élek én”-kezdetű klasszikussal zártak.

 

14.05:

 

A következő bajnoki ellenfelünkhöz, a Pakshoz hasonló stílusú ellenfelet kerestünk, így nagyon tanulságos lehet a Puskás Akadémia elleni találkozó. Pozitívum, hogy sok helyzetet alakítottunk ki, negatívum, hogy ezeket nem tudtuk berúgni. Az ellenfél lekontrázott minket, ezek közül az egyikből gól is lett. Ugyanez történhet a Paks ellen is, ha nem figyelünk oda. A két félidőben kétféle variációt próbáltunk ki, a jövő hét feladata, hogy megtaláljuk, melyik lesz sikeres a Paks ellen – idézte Szivics Tomiszláv vezetőedző értékelését a dvtk.eu.
 

 

HAG

 

 

Felkészülési mérkőzés

 

DVTK–PAFC 0-1 (0-1)

G: Szakály D. (19.)

 

Diósgyőr, 1. félidő: Rados – Okuka, Szalai V., Alves, Németh M. – Ho-Jung, Krsztics – Marjanovics, Grumics, Bacsa – Takács T.

Diósgyőr, 2. félidő: Antal B. – Okuka, Alves, Németh M., Husic – Ho-Jung (Bognár I., 69.), Egerszegi – Jenner, Barczi, Gosztonyi – Griffiths

PAFC: Danilovics (Hajdúch, a szünetben) – Koronczi, Tar, Vaszicsku, Tamás M. – Tóth B. (Fabio, a szünetben), Spandler (Nagy Zs., 70.) – Makrai, Szakály D., Lencse (Sallai R., 67.) – Tischler

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC