nb1.hu

Érthetetlen dolgokat látott Pintér Attila

Fent kellett tartani a nyugalmat ellenük.

A nyugalom fenntartásához kellett kiemelten a Zalaegerszegnek a Mezőkövesd elleni győzelem tegnap. És erről beszélt Boér Gábor, a zalaiak fiatal mestere is a mérkőzés lefújása után. 

A ZTE ugyanannyi meccset játszva eddig 4 ponttal gyűjtött többet mint az utolsó előtti, már kieső helyen lévő DVTK, de kettővel előzi az Újpestet is, míg az eddig 1 meccsel többet letudó Kövesd előtt 3 pontos fórja van, míg az utolsó Honvéd ma délután lép pályára az MTK ellen.

„Először is gratulálok a csapatnak! Úgy gondolom, hogy mindent, amit kértünk végrehajtottak a pályán. Mind mentálisan, mind hozzáállásban maximálisat hoztak a srácok. Átérezték, hogy mennyire kell most nekünk ez a siker. Nagyon szeretném, ezt az egységet megőrizni, hogy mindig ez a kohézió legyen jellemző az együttesre. Mindenkinek szüksége volt erre a győzelemre. A játékosoknak, nekem és az egész stábnak!” – mondta a meccs után Boér.

Nagyon kellett volna a siker a Kövesdnek, Pintér Attila vezetőedzővé történt kinevezése óta viszont így már 1 győzelem mellett 2 vereség a mérleg. A volt szövetségi kapitány a védelmi hibákban látja a zakójuk fő okát.

„Olyan gólokat kaptunk, amelyek érthetetlenek számomra. Már a felállásunkból adódóan sem történhetnének ilyen szituációk. Fel voltunk készülve, de ez benne van a játékban. Úgy gondolom a cseréink jól szálltak be, 2-0-nál meg is voltak a lehetőségeink a szépítésre, azonban ezeket nem sikerült kihasználnunk” – értékelt a lefújás után Pintér.

A ZTE idén még megy a Fradihoz, utána fogadja az MTK-t, utazik Diósgyőrbe, majd Újpestre, míg a Kövesd fogadja a Paksot, majd Budafokra látogat, az utolsó fellépése alkalmával meg a Puskás Akadémiát fogadja.
 
ELŐZMÉNYEK

 

ZTE-MEZŐKÖVESD 3-0

Nagyon fontos meccset nyert meg hazai pályán a ZTE a Mezőkövesd ellen. A zalai csapat az legutóbbi öt meccséből csak egyet tudott megnyerni, négy elszenvedett vereség mellett, ezért volt nagyon fontos ez a diadal, mert így a kieső zónától és a Mezőkövesdtől is eltávolodott. Az első gólt az a Zomonyi Dávid szerezte, aki életében először volt kezdő az NB I-ben. A Mezőkövesd viszont továbbra sem tudott kimászni a gödörből, csupán egyetlen pont az előnye a 11., már kieső helyen álló DVTK-val szemben.

 

ZTE: triplázott a 100 gólos csatár

 

 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: ZIMONYI DÁVID

Zimonyi már bőven száz gól felett jár a karrierje során és most megszerezte az első gólját a legmagasabb osztályban is. Először volt kezdő a ZTE-ben, nem akárhogy hálálta meg a bizalmat.

 

ZTE: eldőlőben a 100 gólos csatár sorsa – NB1.hu

 

 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A HARMADIK GÓL

A harmadik találatig még próbált visszajönni az meccsbe Pintér Attila csapata, ám nem sikerült gólra váltani a helyzeteket. A 81. percben Szánthó véglegesen eldöntötte a mérkőzés sorsát.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

19. perc: Szánthó Regőtől kapta vissza a labdát Zimonyi, aki majdnem elveszítette a labdát, ám hat méterről a jobb alsó sarokba helyezett. 1-0

44. perc: Tajti ívelt előre egy szabadrúgást, amit Lesjak lefejelt középre. A zsugát Szépe vette le mellel, majd négy méterről a kapuba bombázott. 2-0

80. perc: Koszta iramodott meg a jobb oldalon, a középre adott labdáját elvétette Pillár, így Szánthó 12 méterről a jobb alsóba lőtt. 3-0

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő körben a ZTE a Fradi vendége lesz, míg a Mezőkövesd a Paksot látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

Zalaegerszegi TE – Mezőkövesd-Zsóry FC 3-0 (2-0)
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Bogár
ZTE: Demjén – Lesjak, Szépe, Bobál D. – Szánthó (Gergényi, 85.), Favorov, Sankovic, Tajti (Tanasin, 64.), Bedi – Könyves (Babati, 77.), Zimonyi (Vass P., 64.)
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Szeles (Vutov, a szünetben), Pillár, Katanec – Besirovic (Szerderov, a szünetben), Berecz, Cseri (Vajda S., 83.), Vadnai – Jurina (Martic, a szünetben), Nagy D. (Barczi, 60.)
gólszerzők: Zimonyi (19.), Szépe (44.), Szánthó (80.)
sárga lap: Könyves (2.), Zimonyi (25.), Tajti (41.), illetve Besirovic (41.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC