Hirdetés

Mától Bánka Kristóf nevét viseli a Cérna-pálya

Budapest – A 2006-ban elhunyt focistának állítottak emléket.

Hirdetés

A huszonnégy éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Bánka Kristófról nevezték el az UTE utánpótlásbázisát a volt Cérna-pálya területén. Mostantól a Fóti úti létesítmény neve: Bánka Kristóf Sportközpont – jelentette az ujpestfc.hu.

 

Az október 22-i ünnepségen Trakperger Árpád, az UTE szakosztályvezetője emlékezett: a labdarúgó a magyar élvonalban tizenkilenc alkalommal lépett pályára. Először az Újpest színeiben a Győr elleni találkozón, később – kölcsönben – a Nyíregyháza gárdáját erősítette, majd a REAC volt a következő állomása.

 

Bánka Kristóf a Cérna-pályán nőtt fel, mondta Trakperger Árpád. Már hatévesen igazolt focista volt, igaz, szerelést alig találtak számára, hiszen Kristóf, talán nem véletlenül hívták Törpének, még a legkisebb méretű mezben is elveszett. De ez nem zavarta, a tanulás mellett minden idejét a pályán, az edzéseken töltötte.

 

Mindenki szerette a tisztelettudó fiút, éppen ezért nem volt meglepetés, hogy az ünnepségre számtalan egykori újpesti labdarúgó is eljött. Urbán Flórián, Sarlós András, Fekete László, Tóth András vagy éppen Jurácsik Mátyás is örömmel konstatálta, hogy az UTE nem felejtette el a fiatalon elhunyt futballistáját.

 

Fotó: ujpestfc.hu

 

A sportközpontot és a vadonatúj műfüves pályát Wintermantel Zsolt és az UTE klubigazgatója, Őze István adta át a sportolóknak, akik azonnal birtokba vették az összes pályát, és rögtönzött focitornával tisztelegtek Bánka Kristóf előtt.

Kapcsolódó cikkek

Budapest - Nem bírtak a lila-fehérek a Salgótarjánnal.
Budapest – A legtöbben a DVTK-Újpest meccsre voltak kíváncsiak, 2 éve.
Szombathely - Suljic szép szóló után talált a Haladás kapujába.
Szombathely – Halmosi Péter: Még nincs kész a csapat. INTERJÚ  
Budapest -  Rodrigo Rojo ötéves szerződést írt alá.

További cikkek

Budapest - EL-selejtezőt játszik a DVTK, jön az U19-es Eb-döntő.
Budapest - Nem bírtak a lila-fehérek a Salgótarjánnal.
Debrecen - Oleg Kononov sok nézőt vár a debreceni mérkőzésre.
Bad Radkersburg - Öt válogatott az NB II-es ellen. HELYSZÍNI RIPORT!
Budapest - Előny lehet a rutin a németeknek Portugália ellen.