nb1.hu

Válogatott: az Eb-selejtező végéig van szerződés Dárdaival

Budapest – Eddig 175 ezren váltottak ki szurkolói kártyát.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője az M1 aktuális csatornának adott nyilatkozatában többek között beszélt a szurkolói kártyáról, a nehéz helyzetbe került Győrről és Dárdai Pál szövetségi kapitányról jövőjéről is.

 

Sípos Jenő a szurkolói kártyával kapcsolatban elmondta, azok, akik rendelkeznek a plasztik kártyával különböző kedvezményeket tudnak igénybe venni vele, akciókban vehetnek részt. Azzal, hogy a Mol is beállt a kezdeményezés mögé, azok, akik rendelkeznek szurkolói kártyával olcsóbban tankolhatnak és további kedvezményeket tudnak igénybe venni.

 

Sipos úgy véli, ha csak abból indulunk ki, hogy eddig 175 ezren váltottak ki szurkolói kártyát, akkor minden meccsen telt ház előtt léphetnének pályára a csapatok, de ennél „összetettebb” a dolog. Ahhoz, hogy növekedni tudjon a nézőszám Sipos szerint szükség lenne még arra, hogy magasabb színvonalú mérkőzések legyenek a magyar bajnokságban,  Magyarországon korszerűbb létesítményekbe látogathassanak ki a nézők, amit a szóvivő szerint az MLSZ 2011-ben belátott, ezért folyamatosan dolgoznak a létesítmények korszerűsítésen.

 

 

A hatalmas anyagi gondokkal küzdő Győri ETO FC kapcsán a szóvivő megjegyezte, hétfőn ülésezett a licenszadó bizottság, ami első fokon meghozta a döntését, aminek értelmében tíz klub megkapta az engedélyét, a többi klubcsapatot hiánypótlásra kötelezték, ők május 8-ig pótolhatják a hiányosságaikat, „ebbe a körbe tartozik a Győr is.” A győri klub azután került nehéz helyzetbe, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett.

 

A Hertha BSC-vel sikeresen szereplő és a magyar labdarúgó-válogatottat irányító Dárdai Pállal kapcsolatban Sípos Jenő elmondta, nem könnyű a honi szövetség dolga, mert ugyan a szakemberrel a selejtezősorozat végéig kötöttek szerződést, de a válogatottnál mutatott sikeres szereplés miatt a Hertha is szeretné magához láncolni Dárdait.

 

„Dárdai Pál a selejtezősorozat végéig a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, mi ebből indulunk ki, minden más csak találgatás.”

 

A magyar labdarúgó-válogatott nyolc nappal a finnek elleni Eb-selejtező előtt, június 5-én felkészülési mérkőzésen fogadja a litvánokat Debrecenben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC